16 tammikuuta 2022

Nivea ihollamme.

Fiktiivitarina.



 
Lappeenrannassa on tänä vuonna erityisen ankara talvi. Pakkanen paukkuu rajuilla miinuksilla ja ilma on kuivaa, kuin Saharassa. Kuiva iho tuntuu myös Mairen ja Joukon omakotitalossa.



Maire laittaa iholle saunan jälkeen Nivean sinistä voidetta. Nivean sinisessä peltirasiassa oleva voide on Mairen mielestä ihanaa. Tuoksuu hyvältä ja tekee ihosta mukavan pehmeän. Nivean ansiosta ihoa ei kutita tai tunnu muutenkaan ikävältä. Nivean peltirasia on Mairen aarre. Mairen kosmetologiystävä Tuula, on joskus suositellut muutakin, mutta Maire rakastaa juuri Niveaa.


Joukon ihoa on kuivannut jo pitkään. Joukon ihoa aivan kiristää saunan jäljiltä ja se tuntuu perin ikävältä. Jouko katsoo, miten Maire levittää iholleen Niveaa ja pohtii Mairen sanoja.


Kyllä ihanan pehmeä iho tulee, kun tätä levittää iholle”. Maire myhäilee.


Joukosta tuntuu, että ei enää mahdu omaan nahkaansa. Niin kuiva ja kireä se on. Pyyhkeeseen kääriytyneen Joukon katse jämähtää siniseen peltirasiaan. Maire on jättänyt peilikaapin oven auki. Tekisi mieli kokeilla, Jouko ajattelee.


Jouko muistaa, miten kaverit ovat sitä mieltä, että sellaiset voiteet ovat homojen hommaa, sekä naisten kotkotuksia. Ei tosimies itseään rasvaa.
Jouko pudistelee päätään. Kiristää ihoa niin vietävästi.


Jouko laittaa kylppärin oven lukkoon. Ja sitten. Varovasti, Jouko avaa sinisen peltikannen. Siinä sitä on, valkoista, täyteläistä voidetta. Varovasti Jouko kokeilee jännittävää valkoista emulsiota kasvoille. ”Jestas, miten hyvältä tuntuu! ”, Jouko hämmästyy. Joukon olo on helpottunut. Ei kiristä enää iho. Mutta miehisyys on mennyt nyt, jota Jouko harmittelee. Ei enää koskaan, Jouko miettii.


Seuraavana päivänä Maire ilmestyy Joukon eteen selvästi ärtyneenä. Maire kysyy Joukolta, onko hän kajonnut Mairen siniseen Niveaan? Sieltä on kahmaistu iso määrä kosteuttavaa voidetta! Maire huomaa tällaiset asiat heti.


Jouko kauhistuu moisesta syytöksestä ja puolustautuu.


Mitä, mitä! En minä mitään semmosia! Homoksiko tässä syytät!?


Maire kummastuu Joukon reaktiosta.


No onko munaa tehnyt mieli?" Maire sivaltaa hermostuksissaan.


Joukokin sitten hämmentyy Mairen pamautuksesta.


Oot ottanut mun niveaa, ilman lupaa. Kyllä huomasin!”, Maire sanoo.


Älä sano kellekkää! Kyllä otin, ku oli niin tukala olo! Et usko miten minun ihoa kuivas!”, Jouko myöntää miehisyytensä menettäneenä.


Maire ymmärtää, kun Jouko kertoo kokemuksensa kuivasta ihosta. Mairellakin kutittaa ihoa, ja naisen myötätunto ohittaa kiivastuneet tunteet. Silti Maire tahtoo, että Nivean sininen on vain hänen. Yöpuulle mennessä, Maire saa idean. Joukolle pitää ostaa oma Nivea. On pakko, koska Mairea puistattaa ajatus, että Jouko sorkkii salaa hänen voidettansa. Joukolla kun on pitkät ja likaiset kynnet, mistä Maire on huomauttanut monesti. Ja vaikka ei olisikaan, on Mairen Niveapurkki vain hänen omansa.


Jouko katselee televisiota beigellä, 90-luvun nahkasohvalla. Maire saapuu kotiin Citymarketista.


Ostin sulle jotain, kuuleppa”, Maire huikkaa keittiöstä.


Hämmentynyt Jouko ilmestyy heti keittiöön. ”Mitäs… En mie mitään tarvii”.


Kyllä tarviit”, Maire toteaa päättäväisenä.


Keittiön koivunväriselle pirttipöydälle Maire lätkäisee sinisen, pienen pullon. Jouko on saanut oman Nivean.


Jouko tulistuu Mairelle ja saa kohtauksen.


Tämmösiä akkojen kotkotuksia ei tarvi mulle ostella!”, Jouko möykkää ja on salaa hieman innostunut.


Maire ärsyyntyy valonnopeudella Joukon reaktiosta ja kertoo, että se on Nivea for Men. Ihan miesten oma voide siis.


Jouko hiljenee. Tuijottaa Mairea ja välillä uutta purkkia. Jouko ei keksi sanottavaa. Jouko miettii, että For men? Miehille siis? Ei naisten voide, vaan miesten?


Erään saunaillan jälkeen kylppärin ovi on taas lukossa. Jouko tuijottaa Nivea purkkeja. Mairen peltirasian vieressä olisi nyt ihan oma. Jouko punastelee vähän. Ihan oma Nivea on nyt! Mitähän kaveritkin sanoisivat? Jouko ei aio koskaan kertoa kavereille, että hänellä on ihan oma voide. Mairekin sai kuulla asiasta, että tästä ollaan hiljaa sitten!


Nivea for men Energising & Firming cream kuulostaa Joukon mielestä hämmentävältä. Joukon ihan oma Nivea lupaa seuraavaa:


Innovatiivinen geelivoide poistaa väsymyksen merkkejä, sekä kiinteyttää ja ravitsee ihoa”.


Jouko miettii, että kuulostaa kotkotukselta. Samalla Jouko muistaa mainoksen televisiosta. Miesten voidetta siinä mainostettiin. Mainoksessa on vuorikiipeilijä ja ralliautoilija. Käyttävät jotain voidetta, ne mainosten miehet.


Jouko kokeilee uutta omaa voidetta lukitussa kylpyhuoneessa. Se on jännittävä, viilentää vähän ihoa. Ja poistaa iholta kiristävän tunteen. Jouko tykkää!


Maire ja Jouko katsovat illalla Kymmenen uutisia. Maire kysyy, että tykkäsikö Jouko uudesta voiteesta? Jouko naurahtaa, ja kertoo, että ei tarvitse voidetta. Kotkotuksia sellaiset ovat, Jouko vähättelee. Samalla Jouko on innoissaan, että kohta hänen kasvonsa ovat kiinteämmät ja vähemmän väsyneet. Niin se voide lupaa!


Ja Mairea huvittaa. Maire on välkky ja huomaa, että Joukon purkki on keventynyt. Maire myös tietää, että asiasta on turha tehdä numeroa. Jouko vain hermostuisi ja avioliitto kärsisi.


Lappeenrannassa talvi jatkuu. Mairen ja Joukon talossa on nyt rauha. Jatkossakin Maire kantaa heidän talouteen Nivean sinisen peltirasian, sekä For Men voiteen. Mutta For men voiteesta ei enää puhuta. Paitsi niinä kertoina, kun Jouko ahdistuneena laittaa Mairelle tekstiviestin kauppaan, että Nivea on aivan lopussa.  


Kuva: Nivea.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa!