16 tammikuuta 2022

Nuuskijat

Pohdiskelua/tositarina.

 

 


 

 Ihmiset ovat perusolemukseltaan erittäin ärsyttäviä. Tämä tiedetään. Itsekin omaan ison listan ärsyttäviä piirteitä, en siis nosta itseäni erikoisasemaan aiheen kannalta.

Mutta nuuskijat. Se on aivan erityisen ärsyttävä ihmisryhmä!

Nuuskijat pälyilevät ympäriinsä ja urkkivat tietoa kaikesta. Nuuskija saattaa yllättää sinut jopa lähikaupassa. Silloin nuuskija kyselee vaivihkaa kuulumisia (erittäin ykistyiskohtaisesti) ja samalla toisella silmällä tarkistaa ostoskorisi sisällön. Että on ärsyttävää sellainen!

Nuuskija saattaa yllättää myös sinut kadunkulmassa. Silloin udellaan, että miksi olen eronnut? Mikä on syy? Tällaista huhua kun on liikkunut!

"Hei, mitä kuule kuuluu?!"
"Ihan hyvää."
"Kerro nyt vähän tarkemmin???"

Mitä jos ei halua kertoa?

Some on nuuskijoiden paratiisi. Siellä nuuskija kyttää kaikki päivitykset ja kuvat ja arvioi niitä. Nuuskijat tykkäävät myös yhdessä jurputtaa viattoman henkilön somesisällöstä ja yleensä ottaen elämästä. Mikäs sen  mukavampaa, kuin juoruta kahvikupposen ääressä ystävänsä kanssa. "Arvaa kenet mä näin tänään ja arvaa mitä mä sain selville..."

En ole nyt matkustellut, johtuen koronasta. Mutta silloin, kun matkustelin paljon, se ei miellyttänyt nuuskijoita. Eräskin nuuskija tiedusteli erittäin tivaavasti, että mistä olen saanut rahat näihin matkoihin! Kuulin myös toisen käden kautta, että oltiin epäilty, josko joku muu ne matkat maksaa?

Kyllä ärsytti. Teki mieli ottaa henkilöön yhteyttä ja kertoa, että aivan itse maksan matkani. Mutta en tehnyt niin. Lillukoon omissa epätietoisuuden liemissään. Miksi minua ei kiinnosta sen kummemmin, että millä rahoilla (euroilla) joku matkustelee? Eräs henkilö myös juovuspäissään päätti yllättäin avautua minulle baarissa.

"Vituttaa. Sä oot aina jossain reissussa. Mä en ole". Ja sieltä tuli sitten se lause, että on kateellinen. Rahaton rienaaja myös kaiken vittuilun kukkuraksi kinusi, että ostaisin hänelle oluen baarissa. Uskomatonta. Ostin silti, ja vittuilu jatkui. Vähän tapahtui siinä myös ympäripyöreää nuuskintaa. En enää tiennyt miten päin olla.

Ihmisten parisuhteet myös tuntuvat kovasti kiinnostavan. Miten menee ja miksi ei jo asuta yhdessä. Ehkä on jokin ongelma? Se halutaan tietää, muuten ei uni tule illalla!

Minua on hermostuttanut jo pidemmän aikaa utelut siitä, miksi en puolisoni kanssa asu yhdessä. Ei se kellekkään kuulu! Asian suhteen olen päässyt jo siihen pisteeseen, että en haluaisi muuttaa ikinä yhteen puolisoni kanssa. Ihan vain siksi, että nuuskijat saisivat edelleen ihmetellä ja jupista. Noh, edellinen lause oli vitsi. Mutta herkullinen ajatus silti. Nuuskijat ärsyttävät minua, joten on kiva ajatus vastavuoroisesti ärsyttää takaisin 😎

Sain kerran kommentin Facebookissa tuttavaltani. "Olisi kiva kuulla jotain henkilökohtaisempaa välillä. Oot nyt vaan näitä lomakuvia jaellut".

Kommentti oli jokseenkin ärsyttävä kaikessa tunkeilevuudessaan. Nuuskija !

Myöhemmin päätin päräyttää ja kirjoitin pitkänkin tilapäivityksen elämäni kaameuksista, ongelmista ja vastoinkäymisistä. Teksti oli jokseenkin raakaa ja ehkä liiankin paljastavaa, mutta se oli oma päätökseni. Mainitsin myös päivityksessä, että kun tätä oli eräs joskus toivonut lomakuvien sijaan.

Sain kyseiseltä nuuskijalta tykkäyksen dramaattiseen päivitykseeni. Se oli erään nuuskijan onnenpäivä!

 

Kuva: Musicandsunshine.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Anna palaa!